Luptă cu pandemia „din interior”, la Poliția Capitalei

Luptă cu pandemia „din interior”, la Poliția Capitalei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat luni că l-a înlocuit pe Radu Gavriș, care coordona lupta anti-COVID la nivelul Poliției Capitalei, după ce acesta a fost surprins într-un restaurant.

"Poliția Română a dispus cercetarea prealabilă a ofițerului de poliție, care se afla la momentul respectiv în incinta respectivului restaurant, pentru a observa dacă este sau nu vinovat de nerespectarea prevederilor legale care decurg din statutul de polițist. Am dispus înlocuirea ofițerului, care avea și funcție de conducere la nivelul Poliției Capitalei, din funcția de coordonator (...) al luptei împotriva COVID. Nu de alta, dar am văzut că domnul polițist se lupta cu această pandemie din interior și nu aș vrea să îi dăm această posibilitate. Celălalt adjunct care îndeplinește și atribuții și este împuternicit la comanda Poliției Capitalei, Ion Berechet, va prelua aceste atribuții", a declarat, luni, Lucian Bode, la Antena 3.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiști din cadrul Poliției Capitalei au depistat vineri seara, la un restaurant din Centrul Vechi, în interior, 27 de persoane, printre care și un ofițer de poliție cu funcție de conducere, din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Împreună cu acesta, în restaurant s-ar fi aflat și procurori de la Parchetul București.

Parchetul critică dur modul în care s-a comunicat public incidentul de la un restaurant din Centrul Vechi, afirmând că ştirile difuzate inițial pe baza unui "comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei" au creat "impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul".

Citit 569 ori Ultima modificare Luni, 25 Ianuarie 2021 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.