Principiul „primul venit, primul servit”, eliminat din schema de sprijin HoReCa

Principiul „primul venit, primul servit”, eliminat din schema de sprijin HoReCa
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Principiul "primul venit, primul servit" a fost eliminat din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind măsurile de sprijin pentru companiile din domeniul HoReCa, potrivit Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 10/2021, privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului şi alimentaţiei publice, care modifică OUG 224/2020, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 186, din 24 februarie. În urma eliminării principiului "primul venit, primul servit", toţi solicitanţii eligibili vor primi finanţare.

"Măsura vizează despăgubirea tuturor celor care au fost închişi, nu doar a celor care sunt mai rapizi. Aşa că am ales o soluţie în care să primească bani toate persoanele eligibile, indiferent când au făcut solicitarea: fiecare va primi bani, în limita bugetului, proporţional din bugetul total", a precizat ministrul Economiei, Claudiu Năsui. 

"Fondurile pentru despăgubiri totalizează un miliard de lei. Dacă suma cererilor de despăgubire va depăşi miliardul alocat, atunci firmele vor primi bani proporţional cu cererea lor de finanţare", a precizat ministrul.

Schema de ajutor de stat se acordă beneficiarilor din HoReCa sub forma unor granturi în cuantum de 20 la sută din baza de calcul, rezultată din desfăşurarea activităţilor aferente codurilor CAEN enumerate la art. 3 alin (2), în anul 2020 comparativ cu anul 2019, dar nu mai mult de 800.000 de euro la nivel de întreprindere, conform comunicatului Ministerului Economiei.

Procedura de implementare a acestei scheme de ajutor de stat urmează să se aprobe în termen de maximum 60 zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, prin ordin al ministrului Economiei, care va desemna şi structura de specialitate din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului responsabilă pentru implementarea schemei de ajutor de stat, se menţionează în comunicat.

Citit 1008 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Martie 2021 15:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.