Operațiune de salvare pe Marea Neagră

Operațiune de salvare pe Marea Neagră
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un cargou sub pavilion ucrainean cu 13 marinari la bord s-a scufundat, joi, 11 martie 2021, în Marea Neagră, la o distanţă de 70 de mile marine de portul Constanţa, iar ulterior au avut loc intervenții pentru salvarea membrilor echipajului.

La ora 4,40, nava GSP Falcon a recepționat un mesaj de urgență de la nava “Volgo Balt 179”. Potrivit Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), nava Artemis a instituţiei a fost trimisă la faţa locului. De asemenea, nava GSP Falcon a companiei GSP Offshore a participat la acțiunea de salvare, potrivit unui comunicat. Operațiunea de salvare a început în condiții meteo deosebit de dificile, cu vânt de 50 km/h și valuri de patru metri. Au fost salvați zece marinari, aflați în siguranță la bordul GSP Falcon, iar două persoane au decedat.

Singura femeie din echipajul ucrainean a fost evacuată cu elicopterul GSP care a decolat la ora 12,35 din baza GSP Midia, transportul efectuându-se ca urmare a agravării stării de sănătate a acesteia. Ulterior, pacienta, în vârstă de 26 ani, echilibrată hemodinamic și conștientă, a fost preluată de un elicopter SMURD pentru a fi transportată la SJU Constanța.

Citit 795 ori Ultima modificare Joi, 11 Martie 2021 22:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.