Protest la metroul bucureștean

Protest la metroul bucureștean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Circulaţia metrourilor a fost blocată vineri, 26 martie 2021, din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia Piaţa Unirii, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex, care precizează că, din cauza acestei acţiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune, scrie News.ro. Deşi afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliştii au refuzat orice dialog, s-au aşezat pe şine şi au scandat "Demisia!", în timp ce mii de bucureșteni au fost nevoiți să se înghesuie în transportul de suprafață.

"Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean", a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. "Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și justiției", a mai declarat Drulă.

La rândul său, ministrul de Interne, Lucian Bode, susține că Jandarmeria nu a intervenit în forță la metrou, unde circulația a fost blocată total, comentând că "soluția este dialogul". Bode i-a avertizat însă pe protestatari că "vor suporta prevederile legale în vigoare".

Citit 674 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Martie 2021 00:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.