Pensii speciale prorogate pentru primari

Pensii speciale prorogate pentru primari
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat, vineri, 4 iunie 2021, că în prezent nu se plătesc pensii speciale pentru primari, menţionând că el, în mandatul de premier, dar şi Guvernul Cîţu au prorogat intrarea în vigoare a prevederilor în acest sens a Codului administrativ.

"La ora actuală nu se plătesc pensii speciale pentru primari. Deci, eu, ca premier, am prorogat în 2020 intrarea în vigoare a prevederilor Codului administrativ şi, de asemenea, guvernul Cîţu a prorogat intrarea în vigoare. Evident, în legea pensiilor se va reglementa acest subiect amplu. Ştiţi că există o activitate intensă la Ministerul Muncii. De asemenea, există o comisie la nivelul coaliţiei care pregăteşte, practic, reforma în domeniul pensiilor", a afirmat Orban, întrebat în legătură cu acuzaţiile aduse PNL de către USR PLUS pe motiv că liberalii nu au susţinut în comisii proiectul privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru aleşii locali. El a spus că, dacă este necesar, subiectul va fi discutat în coaliţia de guvernare.

Întrebat în legătură cu faptul că există declaraţii contradictorii între membrii Executivului în privinţa reformei sistemului de pensii, Orban a menţionat: "Tocmai de aceea prefer să nu dau declaraţii despre proiectul de lege, decât după ce el ajunge la maturitate, va trece de comisia de specialişti formată din reprezentanţii partidelor din coaliţie şi după ce convenim în cadrul coaliţiei asupra proiectului de lege".

USR PLUS a acuzat, joi, parlamentarii PNL, UDMR şi PSD că nu au susţinut la comisia pentru drepturile omului un aviz pozitiv la proiectul privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru aleşii locali.

Citit 2016 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Iunie 2021 13:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.