Gunoaiele neridicate sufocă Sectorul 1

Gunoaiele neridicate sufocă Sectorul 1
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primarul Clotilde Armand a cerut Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Capitalei o adresă prin care să declare "starea de alertă" din cauza situaţiei sanitare din Sectorul 1, cauzată de suspendarea colectării gunoiului de Romprest.

"(...) În paralel, am purtat discuţii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 şi am ajuns la un acord. Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1", a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

La rândul său, ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că starea de alertă sanitară cerută de primarul Clotilde Armand ar fi o soluţie de moment şi că situaţia se poate rezolva printr-o "atitudine responsabilă atât din partea companiei care prestează serviciul, cât şi din partea Primăriei Sectorului 1", iar prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat că o astfel de decizie va fi luată doar dacă DSP și autoritățile de mediu vor confirma "o amenințare reală la sănătatea populației".

Citit 544 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Iunie 2021 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.