Dragoș Săvulescu rămâne sub control judiciar, în Mykonos

Dragoș Săvulescu rămâne sub control judiciar, în Mykonos
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Dragoş Săvulescu a fost lăsat liber, sub control judiciar, și locuiește într-o vilă de lux din Mykonos, închiriată cu 87.500 de euro, scrie publicația greacă Proto Thema, citată de Rador. Căutat şi condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare, din cauza implicării sale în scandalul fraudării a 114 milioane de euro, Dragoş Săvulescu a fost lăsat liber conform dispoziţiei procurorului Curţii de Apel a Mării Egee, aşa cum prevede legea mandatului european de arestare.

Potrivit informaţiilor obţinute de protothema.gr, el a reînnoit închirierea vilei în care stă în Agios Lazaros, până la data de 30 septembrie 2021, cu drept de reînnoire a perioadei de închiriere până vor fi finalizate procedurile judiciare. În acelaşi timp, partenera sa s-ar afla într-o stare psihică proastă, scriu ziariștii greci.

Totodată, protothema.gr l-a contactat pe avocatul lui Săvulescu, Michalis Dimitrakopoulos, care a făcut următoarea declaraţie: "La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a Mării Egee, am depus argumentul juridic potrivit căruia mandatul european de arestare emis de România nu poate fi executat, deoarece are domeniu de aplicare articolul 11B din Legea privind mandatul european de arestare, care interzice în mod explicit extrădarea unei persoane căutate către statul solicitant atunci când persoana solicitată execută sentința aplicată de instanțele statului solicitant într-o altă țară europeană. Astfel, ca singură cale, nu a fost posibilă extrădarea lui în România".

Citit 782 ori Ultima modificare Vineri, 13 August 2021 23:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.