Românii evacuați din Afganistan au ajuns în România

Românii evacuați din Afganistan au ajuns în România
Sursa foto, digi24.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aeronava MApN care a evacuat vineri seară 14 cetățeni români din Kabul şi a preluat încă un român din Islamabad a aterizat sâmbătă la Baza 90 din Otopeni * Potrivit MAE, alți 17 români se află în continuare în Afganistan, dar aceștia "nu au exprimat dorința de a fi repatriați încă”


Românii evacuați din Afganistan au ajuns astăzi în România la bordul aeronavei Hercules. Avionul a aterizat la Baza 90 din Otopeni, în jurul orei 13,00. Românii au fost întâmpinați de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a relatat digi24.ro.

Este vorba de 14 dintre românii recuperați vineri, care au ajuns la aeroportul din Kabul, și o altă persoană, tot român, care a ajuns la aeronavă joi.

Potrivit libertatea.ro, la bordul avionului, în afară de cei 15 români, s-au aflat și cinci cetățeni bulgari, un cetăţean britanic şi un american.

Pe lângă personalul militar al aeronavei, s-a aflat la bord şi o echipă consulară mobilă a MAE, pregătită să acorde asistenţă de specialitate.

Până în acest moment, acestea ar fi toate persoanele care au solicitat repatrierea.

Alți 17 cetățeni români care se află în Afganistan, dar care nu au solicitat repatrierea, au propriile planuri de evacuare, stabilite de angajatorii lor.

Autoritățile române continuă eforturile pentru a-i aduce în țară și pe ceilalți cetățeni români care încă se mai află în Afganistan și își doresc repatrierea. MAE face apel la românii din Kabul care doresc să se reîntoarcă să încerce să ia legătura cu ambasada de la Islamabad, Pakistan.

Mai multe detalii și imagini VIDEO

Citit 574 ori Ultima modificare Duminică, 22 August 2021 02:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.