400.000 de euro, cea mai mare daună achitată pe o poliță facultativă

400.000 de euro, cea mai mare daună achitată pe o poliță facultativă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cea mai mare despăgubire acordată anul trecut de asigurătorii care fac parte din Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România a fost de 1,9 milioane de lei, a declarat Adrian Marin, președintele UNSAR, citat de Mediafax. Despăgubirea de aproximativ 400.000 de euro a fost achitată în baza unei polițe de asigurare facultativă pentru locuințe și este cu 145% mai mare față de cea mai mare despăgubire achitată în 2019. Polița a fost folosită pentru acoperirea pagubelor provocate de un incendiu.

Conform sursei citate, incendiul este cauza generatoare a celor mai mari cinci daune achitate în 2020 în baza polițelor destinate locuințelor. Anul trecut, pentru primele cinci polițe a fost achitată suma de 4,6 milioane lei, în creștere cu 66% față de valoarea înregistrată în 2019.

Asigurarea obligatorie a locuinței (PAD) acoperă riscurile de cutremur, inundații și alunecări de teren, până la limita de 20.000 de euro. O asigurare facultativă acoperă, în plus, riscuri precum incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul, la sume asigurate care corespund valorii reale a locuinței. Polițelor facultative li se pot atașa și clauze speciale, precum asigurarea instalațiilor interioare ale clădirii, aparatelor electrice, bunurilor casabile, dar și răspunderea civilă față de terțe persoane, cum ar fi pagubele provocate vecinilor.

Citit 716 ori Ultima modificare Marți, 31 August 2021 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.