Șase ani de la tragedia ”Colectiv”. Protest pe treptele Curții de Apel din București

Șase ani de la tragedia ”Colectiv”. Protest pe treptele Curții de Apel din București
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În ziua în care s-au împlinit șase ani de la tragedia petrecută în clubul „Colectiv”, 65 de oameni s-au întins pe treptele Palatului de Justiție din București și s-au acoperit cu cearșafuri albe. Protestatarii au avut lângă ei portretele celor 65 de tineri care au murit în urma incendiului teribil din noaptea de 30 octombrie.

Tragedia „Colectiv” a zdruncinat profund întreaga societate românească și a condus la schimbările politice din ultimii ani. Cu toate acestea, magistrații nu au ajuns nici până în acest moment la un verdict definitiv în privința celor care se fac responsabili pentru cele 65 de vieți pierdute în urmă cu șase ani.

Supraviețuitorii și rudele victimelor le reproșează autorităților că încă nu s-a făcut dreptate în acest caz și că Sistemul sanitar e la fel de prost echipat ca la momentul tragediei, potrivit Digi24.ro.

Zeci de persoane au adus sâmbătă în faţa clubului Colectiv panouri cu fotografii ale celor care au murit în incendiu, ele fiind ulterior mutate pe scările Curţii de Apel Bucureşti, unde a avut loc protestul inedit. Imaginile de pe panouri erau însoţite de informaţii privind vârsta şi ocupaţia victimelor.

La protest a fost prezent şi preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, un tânăr de 22 de ani care şi-a pierdut viaţa în urma incendiului de la Colectiv.

De la Curtea de Apel, oamenii au plecat în marș înapoi la fostul club Colectiv, acolo unde au aprins lumânări și au adus flori. 

Tragicul eveniment din seara de 30 octombrie 2015 de la clubul Colectiv din Bucureşti s-a petrecut în timp ce trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit în timpul concertului din cauza unor artificii s-a extins rapid. În afara persoanelor care au decedat - unele pe loc, altele după o perioadă, din cauza infecțiilor nosocomiale căpătate în spitale -, peste 160 de persoane au fost rănite. La concert participau circa 300 de persoane, iar anchetele ulterioare au stabilit că nu erau stabilite sau respectate norme de siguranță.

Citit 1202 ori Ultima modificare Luni, 08 Noiembrie 2021 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.