Avertizări de vânt puternic, lapoviță și ninsori

Avertizări de vânt puternic, lapoviță și ninsori
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Meteorologii au emis, marți, mai multe avertizări Cod galben și portocaliu de vânt puternic, lapoviță și ninsoare, în unele zone urmând să se depună strat consistent de zăpadă.

O informare meteorologică de vânt, ploaie, lapoviță și ninsoare a intrat în vigoare marți, la ora 10.00, și este valabilă până în această seară, la ora 20.00. În intervalul menționat, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 km/h și vor fi precipitații pe arii restrânse, moderate cantitativ. În sud-estul și sudul extrem al țării, vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și, pe arii restrânse, ninsoare. La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice, în cursul nopții de marți spre miercuri, erau anunțate predominant ninsori, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă. În același interval de timp, pentru Dobrogea, sud-vestul Olteniei, rafalele ating 55-75 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1.500 m, viteza vântului va depăși 75-85 km/h și va ninge viscolit.

De marți seară, până miercuri, la ora 16.00, este în vigoare un Cod galben de vânt și ninsori. În intervalul menționat, în zona montană și submontană ninge, se depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 km/h. La altitudini de peste 1.700 m, rafalele vor depăși 85-95 km/h, viscolind ninsoarea.

Totodată, până miercuri la ora 11.00, este în vigoare un Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol la altitudini de peste 1.500 m în nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali. Acolo va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar la altitudini de peste 1.500 m, rafalele vor depăși 75-85 km/h și va fi viscol.

Citit 1342 ori Ultima modificare Marți, 30 Noiembrie 2021 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.