80 la sută din carnea de porc, din import

80 la sută din carnea de porc, din import
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Producătorii de carne de porc din România preconizează că aproximativ 80% din carnea care se va găsi în galantare în această perioadă va proveni din importuri, în contextul în care sectorul continuă să înregistreze pierderi semnificative din cauza pestei porcine africane, dar şi a vânzărilor necontrolate din piaţa micilor crescători. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, Ioan Ladoşi, industria a pierdut numai în acest an, din cauza pestei porcine, peste 600.000 de animale, care ar fi trebuit să acopere consumul intern în această perioadă specifică în care creşte consumul şi, implicit, cererea.

Citit 919 ori Ultima modificare Marți, 30 Noiembrie 2021 17:04

1 comentariu

 • postat de taranul roman de la sat
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 17:47
  89.137.231.***
  Se doreste distrugerea producatorului roman de carne de porc si a taranului roman si toata carnea fara gust sa fie importata din alte tari.
  Cine doreste asta? Exact..v-ati prins...guvernul si parlamentul. Au bagat pesta porcina intentionat peste tot si apoi au venit cu o lege prin care taranul roman nu mai are voie sa creasca mai mult de 5 purcei in gospodarie si sa nu mai detina scroafe tocmai pentru a nu mai fi reproducere si sa se piarda si rasa si sa nu mai avem porci. Asta concomitent cu legea prin care au dat voie strainilor sa cumpere terenul agricol al Romaniei. Nicio tara din lume nu isi vinde terenul agicol definitiv. Ok...vrei sa vii sa investesti si sa faci agricultura iti concesionez si atat dar nu sa ii si vinzi pamantul. E o chestie si de siguranta alimentara si nationala. Cand o sa fie vreo criza strainii fac productie pe pamantul tarii tale care nu mai e al tau si tu nu mai ai alimente iar poporul roman ori moare de foame ori cumpara daca are cu ce de la ei cu pret mare. Tara de secaturi si tradatori!
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.