Priorități ale Guvernului PNL-PSD

Priorități ale Guvernului PNL-PSD
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Guvernul nu a aprobat iniţiativa prin care să se coboare, de la 1 ianuarie 2022, plafonul de încadrare a microîntreprinderilor de la un milion de euro la 500.000 de euro, ci va respecta prevederile Codului fiscal, a anunţat, vineri, prim-ministrul Nicolae Ciucă.

"Pentru că am văzut o serie de dezbateri pe tema coborârii, începând cu 1 ianuarie, a plafonului de încadrare, ca microîntreprindere, de la un milion de euro la 500.000 de euro, aş dori să clarific acest lucru. Guvernul nu va aproba o astfel de iniţiativă, antreprenorii români au nevoie de mediu predictibil şi prietenos pentru a-şi dezvolta şi consolida afacerile cinstit şi nu trebuie taxaţi suplimentar. Am discutat şi analizat. Vom respecta prevederile Codului fiscal", a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Cu aceeași ocazie, premierul a anunţat că de la 1 ianuarie 2022 să fie aplicată, pe perioada iernii, TVA de 5% la energie termică pentru populaţie, cât şi pentru şcoli, spitale şi alte instituţii publice.

Nicolae Ciucă a mai spus că vor fi introduse şi o serie de măsuri pentru reducerea evaziunii fiscale şi a fraudei fiscale din TVA, menţionând că va fi reincriminată fapta constând în reţinerea şi neplata impozitelor şi contribuţiilor cu reţinere la sursă.

”Investitorii sunt încurajaţi să dezvolte afacerile prin asigurarea unui mediu concurenţial corect, echitabil şi transparent între toţi participanţii din piaţă. De asemenea, va fi reincriminată fapta constând în reţinerea şi neplata impozitelor şi contribuţiilor cu reţinere la sursă. Este important să reintroducem aceste sancţiuni pentru ca banii pe care angajatorii îi reţin din salariile angajaţilor să fie viraţi la stat", a adăugat Ciucă.

Citit 852 ori Ultima modificare Vineri, 17 Decembrie 2021 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.