„O restanță impardonabilă a justiției române”

„O restanță impardonabilă a justiției române”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Președintele Klaus Iohannis spune, într-un mesaj transmis miercuri, de Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, că aflarea adevărului și pedepsirea tuturor celor responsabili de ororile din decembrie 1989 constituie "o restanță impardonabilă a justiției române și este rușinos că nimeni nu a plătit pentru victimele acelui masacru cumplit".

Președintele afirmă că decembrie 1989 reprezintă reperul generațiilor noastre, punctul zero al istoriei recente, care a schimbat fundamental destinul României, pentru că atunci am câștigat lupta pentru libertate și demnitate împotriva unei odioase dictaturi.

"Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății rămâne încărcată de durerea pierderii celor care și-au dat viața pentru ca națiunea noastră să lase în urmă trecutul întunecat al comunismului. Aceasta este ziua în care îi chem pe toți cetățenii României să onorăm memoria victimelor, să prețuim sacrificiul lor suprem și, totodată, să reiterăm angajamentul ferm de a apăra și proteja statul de drept, libertatea și drepturile fundamentale. Decembrie 1989 a deschis drumul țării noastre către democrație, a permis integrarea în NATO, aderarea la Uniunea Europeană, încheierea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și profilarea României într-un furnizor de securitate regional", afirmă șeful statului.

El mai spune că "nostalgia comunismului pe care unii vor să o cultive este o cinică încercare de a exploata temerile și fricile justificate ale românilor, generate de perioadele de incertitudine prin care trecem. În realitate însă, comunismul s-a dovedit distructiv și a generat o sinistră dictatură, ducând la înapoierea României și la un decalaj major față de Europa occidentală".

Citit 697 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Decembrie 2021 21:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.