USR ia în calcul atacarea bugetului de stat în justiție

USR ia în calcul atacarea bugetului de stat în justiție
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

USR ia în calcul atacarea la Curtea Constituţională a proiectului bugetului de stat pe 2022, pe motiv că pentru unităţile administrativ-teritoriale care au primari de la acest partid nu sunt făcute alocări, ceea ce reprezintă o discriminare, a declarat, miercuri, 22 vicepreşedintele formaţiunii politice Dan Barna.

El a menţionat că parlamentarii USR au prezentat mai multe amendamente, inclusiv pe tema împărţirii sumelor pe sectoarele municipiului Bucureşti și a subliniat că bugetul de stat trebuie să fie pentru toţi cetăţenii ţării.

"În măsura în care majoritatea decide să treacă un buget în care o parte de cetăţeni sunt sancţionaţi, sunt lăsaţi fără resurse, acest lucru este o problemă de neconstituţionalitate, pe care noi vrem să o clarificăm printr-un atac la CCR. (...) Amendamentele sunt respinse pe bandă rulantă. Dar, din partea liderilor există o oarecare disponibilitate la dialog de a găsi o soluţie, astfel încât fiecare cetăţean să aibă un beneficiu din bugetul de faţă", a transmis Barna.

Potrivit acestuia, sunt două probleme - una privind modificarea formulei de calcul pentru Bucureşti, iar cea de-a doua - primăriile USR sunt sancţionate prin nealocarea de resurse.

Citit 533 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Decembrie 2021 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.