Nevoia introducerii certificatului verde COVID

Nevoia introducerii certificatului verde COVID
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că este puțin importantă forma prin care este adoptată legea privind certificatul verde COVID la locul de muncă, prin vot în Parlament sau prin asumarea răspunderii Guvernului. Important este, potrivit acestuia, să avem un instrument care să încetinească transmiterea infectărilor.

"Din punct de vedere tehnic, profesional, răspunde cerinței de a pune la îndemâna autorităților un instrument de sănătate publică prin care să se încetinească transmiterea infecțiilor și care să stimuleze vaccinarea sau să stimuleze testarea. Nu sunt specialist în drept constituțional. Rămâne de văzut dacă acest proiect va fi adoptat într-o formă sau alta. Pe mine nu mă interesează forma prin care este adoptat, că este adoptat prin Parlament sau prin asumarea răspunderii, important este să avem un instrument, mai ales înainte de începerea problemelor pe care ar putea să le genereze un nou val pandemic. Rămâne de văzut", a menționat Alexandru Rafila, la B1 TV.

În plus, acesta a precizat că, în România, testarea a rămas mult în urmă și a criticat faptul că bolnavii cronici nu au avut acces la servicii medicale în pandemie.

Citit 869 ori Ultima modificare Luni, 27 Decembrie 2021 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.