Relaxare, dar nu acum

Relaxare, dar nu acum
Sursă foto, digifm.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Putem discuta despre ridicarea restricțiilor în România, dar nu în acest moment", a declarat șeful DSU, Raed Arafat, citat de Mediafax. "Riscul ar fi mult prea mare și nu cred că cineva își asumă un astfel de impact", l-a completat Valeriu Gheorghiță.

Întrebat, joi, dacă se poate vorbi despre ridicarea restricțiilor în România, Arafat a răspuns: "Putem vorbi, dar nu în acest moment". "Acum rămânem foarte precauți. Încă nu credem că am ajuns la vârf, ca să vedem impactul. Țările care au trecut la relaxare au avut deja vârful, care a însemnat sute de mii de cazuri, acum au început să scadă", a spus Arafat. Astfel, nu se pune problema ridicării restricțiilor, care oricum în România sunt mult mai permisive decât în alte țări, a adăugat șeful DSU.

Medicul Valeriu Gheorghiță a intervenit la întrebarea legată de o eventuală ridicare a restricțiilor după creșterea ratei de vaccinare. "Probabil că vă referiți la Marea Britanie. Marea Britanie are peste 90% populație vaccinată, are doza booster făcută la peste 60% din populație, așa încât COVID a devenit în Marea Britanie o infecție virală ușoară, fără impact la nivelul sănătății individuale și colective. Fiecare țară adoptă măsurile care se potrivesc situației. Nu cred că este situația României. Riscul ar fi mult prea mare și nu cred că cineva își asumă un astfel de impact", a spus Gheorghiță.

Întrebat despre introducerea altor restricții, Raed Arafat a declarat că în acest moment nu se discută despre schimbarea măsurilor nici în sensul înăspririi, nici în sensul relaxării.

Citit 1376 ori Ultima modificare Joi, 20 Ianuarie 2022 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.