Tulpina Omicron este „aproape imposibil” de evitat

Tulpina Omicron este „aproape imposibil” de evitat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, duminică, faptul că este "aproape imposibil" ca o persoană să nu se infecteze cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

"La gradul de transmisibilitate a acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil, vă spun, este aproape imposibil să nu te infectezi. Gândiţi-vă că se infectează persoane vaccinate şi persoane nevaccinate. Noi nu am avut niciun fel de informaţii despre acest virus. El a venit pe un teren, şi asta este problema acestui virus, a venit pe un teren imunologic, dacă vreţi, virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate. Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit inaparent. Au făcut sau nu au făcut nimic sau a fost o chestie tranzitorie de câteva ore trecerea lor prin infecţie. Aceste persoane au trecut prin boală, deci au o memorie imună faţă de acest virus şi dacă se reîmbolnăvesc o fac mult mai eficient sau nu se reîmbolnăvesc. Este o situaţie cu totul diferită", a spus Alexandru Rafila, la Prima TV.

În plus, ministrul Sănătăţii spune că cele mai multe dintre produsele recomandate de „aşa-zişi specialişti” pentru prevenirea COVID-19 sunt „nu toxice, ci foarte toxice”: „Mi se pare curios că oameni care ezită să se vaccineze, ca să nu facă o formă complicată, iau aceste produse fără niciun fel de recomandare, fără niciun fel de rost şi se pun în pericol”.

”Pastilele anti-COVID, care sunt medicamente antivirale, se pot administra doar cu precauţie şi numai după evaluarea pacientului”, a adăugat Alexandru Rafila. El a subliniat că este important ca bolnavii să se adreseze centrelor de evaluare, după ce au un test pozitiv, pentru a primi tratament adecvat.

Citit 1321 ori Ultima modificare Duminică, 23 Ianuarie 2022 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.