Întreprinzătorii, în dialog cu premierul

Întreprinzătorii, în dialog cu premierul
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O delegaţie a Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) s-a întâlnit, marţi, cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, unul dintre subiectele de discuţie fiind criza energetică.

Astfel, reprezentanţii CNIPMMR au discutat cu premierul despre stabilirea modului de analizare/ corectare/ soluţionare a facturilor de energie electrică care prezintă neconcordanţe, reglementarea preţurilor la energie, realizarea de programe pentru IMM-uri care să prevadă producerea de energie electrică necesară pentru propriul consum, finanţate din PNRR şi de la Fondul de Mediu, dar şi despre alocarea către beneficiari a finanţărilor prevăzute de programul Electric Up şi legea off-shore.

Pe de altă parte, reprezentanţii organizaţiei patronale au abordat tema utilizării fondurilor europene, discutând cu şeful Guvernului despre Măsura 4.1.1 și creşterea alocării din PNRR pe componenta de energie.

În ceea ce priveşte politica fiscală, Consiliul Naţional al IMM-urilor a transmis şefului Executivului că trebuie menţinut sistemul actual de impozitare aplicabil microîntreprinderilor şi se impune o analiză a impactului supraimpozitării muncii. De asemenea, este nevoie de stabilirea/ adoptarea unui mecanism de determinare a salariului minim, dar şi implementarea programelor e-facturare.

Pe subiectul prevenirii unei crizei alimentare, liderii organizaţiei patronale au cerut adoptarea de urgenţă a unei strategii naţionale, realizarea de programe destinate producţiei agricole în vederea asigurării autoconsumului, implementarea depozitelor regionale, implementarea programului "Făcut în ţara mea" şi reconstruirea sistemului naţional de irigaţii.

Citit 613 ori Ultima modificare Marți, 25 Ianuarie 2022 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.