Plăți finalizate pentru schema de ajutor HoReCa

Plăți finalizate pentru schema de ajutor HoReCa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a anunțat miercuri închiderea schemei de ajutor de stat pentru HoReCa. "Este momentul în care aproximativ 420 milioane de euro au ajuns în conturile a 8.300 de beneficiari HoReCa, fiind o reală infuzie de capital", a spus acesta.

Ministrul a amintit că o primă tranşă de 47% a fost achitată în cursul lunii decembrie, pentru că atâția bani existau în bugetul ministerului, aproximativ un miliard de lei, iar diferența, 1,18 miliarde de lei, au fost achitați în cursul lunii ianuarie 2022, măsura fiind închisă miercuri, 2 februarie.

Totodată, aproximativ 2.900 de beneficiari sunt încă neplătiți în Măsura 2, cu o sumă de 570 milioane de lei, a declarat Daniel Cadariu. Ministrul Antreprenoriatului a mai spus că Guvernul va adopta în curând o ordonanță de urgență care va permite crearea cadrului legal pentru ca Măsura 2 să fie închisă în cursul lunii februarie. "Este probabil unul dintre programele cu valoarea cea mai mare care a funcționat în România până acum, suma totală este de 900 milioane de euro pentru cei 17.000 de beneficiari", a adăugat Cadariu.

Citit 750 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Februarie 2022 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.