Galațiul se află în topul infracționalității cu deșeuri

Galațiul se află în topul infracționalității cu deșeuri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat, luni, că, pe lângă limitarea la 15 a numărului punctelor de frontieră pe unde vor putea fi introduse în ţară deşeuri, se propune urmărirea traseului acestor deşeuri şi se va înfiinţa un registru al operatorilor care derulează astfel de activităţi.

La rândul său, ministrul de Interne, Lucian Bode, a menţionat că în 2021 au fost descoperite aproape 15.000 de tone de deşeuri, cele mai multe astfel de transporturi fiind la granițele cu Bulgaria şi Ungaria și a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că anul trecut au fost sesizate 513 infracţiuni în legătură cu transportul deşeurilor.

"Au fost sesizate 513 infracţiuni vizând operaţiuni ilegale cu deşeuri, fiind descoperită o cantitate totală de 14.839 de tone de deşeuri amestecate şi deşeuri substanţe periculoase, 81.478 de litri de substanţe şi deşeuri periculoase precum şi 147 de kilograme de mercur. Ceea ce v-am prezentat echivalează cu oprirea intrării în ţară a acestor cantităţi", a afirmat Lucian Bode și a menţionat că cele mai multe transporturi ilegale au fost la frontiera cu Bulgaria, respectiv, Ungaria.

"La nivelul Poliţiei Române, creşterea a fost cu peste 7%, fiind sesizate 488 de infracţiuni, iar la nivelul Poliţiei de Frontieră creşterea a fost de peste trei ori, fiind sesizate 25 de infracţiuni. În top trei judeţe cu cele mai multe infracţiuni sesizate în anul 2021 se numără municipiul Bucureşti și judeţele Galaţi şi Giurgiu. Cele mai mari cantităţi de deşeuri au fost identificate la nivelul frontierei maritime - 6.777 de tone şi la nivelul frontierei cu Bulgaria - 6.207 tone", a mai transmis ministrul de Interne.

Citit 493 ori Ultima modificare Luni, 07 Februarie 2022 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.