Dosar penal pentru teza plagiată a premierului Nicolae Ciucă

Dosar penal pentru teza plagiată a premierului Nicolae Ciucă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă este vizată de o plângere penală depusă la sfârşitul lunii ianuarie la Parchetul General, a scris joi PressOne. Preşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), Mircea Dumitru, a transmis că analiza documentului merge mai departe.

"Există un astfel de dosar la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică", a declarat procurorul Alexandru Ionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului General. Potrivit acestuia, dosarul a fost deschis ca urmare a unei plângeri penale înregistrate "în jurul datei de 26-28 ianuarie".

De altfel, procurorii au ridicat, zilele trecute, de la Universitatea Naţională de Apărare (UNAP) documentele în baza cărora instituţia declanşase, la 18 ianuarie, analiza acuzaţiei de plagiat în teza susţinută în 2003 de Nicolae Ciucă.

"Vom merge mai departe cu analiza" tezei premierului, a declarat academicianul Mircea Dumitru, preşedintele în exerciţiu al CNATDCU, instituţie care are deja înregistrate trei sesizări de plagiat.

Citit 1952 ori Ultima modificare Joi, 10 Februarie 2022 16:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.