Avantajele descentralizării fondurilor europene

Avantajele descentralizării fondurilor europene
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fostul comisar european Corina Crețu, actual europarlamentar, cere guvernului să nu centralizeze din nou fondurile pentru dezvoltarea regională, așa cum vrea ministrul Dan Vîlceanu.

Reacția sa vine după ce G4Media.ro a dezvăluit că ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a propus, într-o discuție cu reprezentanții Comisiei Europene și cu șefii Agențiilor de Dezvoltare Regională înființarea unei Autorități de Management (o autoritate centrală) sub care să funcționeze cele opt ADR-uri.

”Eu cred că primarii și cei care locuiesc în regiunile și orașele unei țări știu cel mai bine nevoile cetățenilor și de aceea încurajez ca fondurile europene să fie concentrate în mare parte în mâna celor care sunt reprezentați direct de cetățeni, pentru că și-au dezvoltat capacitatea administrativă și știu exact care sunt nevoile cetățenilor”, arată Corina Crețu.

Aceasta a mai precizat și că România are la dispoziție în următorii ani aproape 80 miliarde € (79,94 miliarde), din care: 30,5 miliarde € prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, 28,22 miliarde € – Fonduri de Coeziune, 19,34 miliarde € prin Politica Agricolă Comună și patru miliarde € – Fondul pentru o Tranziție Justă.

Citit 786 ori Ultima modificare Vineri, 18 Februarie 2022 20:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.