Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, le-a mulţumit românilor pentru curaj şi generozitate

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, le-a mulţumit românilor pentru curaj şi generozitate
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

UPDATE. Vicepreşedintele SUA Kamala Harris, aflată într-o vizită istorică la București, le-a mulţumit românilor pentru curaj şi pentru generozitatea faţă de refugiaţii ucraineni şi a reconfirmat angajamentul faţă de aplicarea articolului 5 din Tratatul NATO, ea subliniind că "Statele Unite vor apăra fiecare centimetru din teritoriul statelor NATO".

La rândul său, Klaus Iohannis a spus, în conferința de presă comună, că NATO va acționa fără ezitare pentru apărarea fiecărui stat aliat, el afirmând că la acest moment nu există date că România ar fi vizată de o agresiune a Rusiei.


Vizită istorică în România: Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a ajuns la București. Vicepreședintele american Kamala Harris a ajuns la București, vineri după-amiază, în contextul unui scurt turneu în estul Europei, menit să transmită un semnal suplimentar de susținere a statelor de pe flancul estic din partea Alianței nord-atlantice în fața agresiunii Rusiei.

Ultimul vicepreședinte american care a vizitat România a fost chiar actualul președinte de la Casa Albă, Joe Biden, în 2014, în timpul mandatului lui Traian Băsescu.

Kamala Harris va fi primită vineri, la ora 14,00, de președintele Klaus Iohannis pe platoul de Ceremonii de la Palatul Cotroceni.

Despre această vizită oficială, Administraţia Prezidenţială a spus că prezenţa la Bucureşti a vicepreşedintelui Kamala Harris reconfirmă soliditatea Parteneriatului strategic bilateral şi angajamentul ferm al Statelor Unite de a susţine securitatea României şi a aliaţilor NATO de pe Flancul Estic, reflectând, totodată, aprecierea administraţiei americane pentru abordarea responsabilă şi implicată a ţării noastre în contextul ameninţărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federaţiei Ruse, precum şi în gestionarea fluxurilor de refugiaţi de la graniţe şi acordarea de asistenţă umanitară.

Citit 2446 ori Ultima modificare Duminică, 13 Martie 2022 17:07

4 comentarii

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.