Nor roşu de praf saharian deasupra României

Nor roşu de praf saharian deasupra României
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un nor de praf saharian a fost purtat de vânt din vestul Europei spre ţara noastră. De la primele orele ale dimineții, în Timișoara şoferii au avut de lucru cu parbrizele.

Meteorologii de acolo precizează că norul de praf saharian se va deplasa deasupra întregii țări, însă concentrațiile particulelor de praf vor fi mai reduse decât în alte zone ale continentului.

Potrivit specialiștilor, norul de praf a venit din Africa și a străbătut toate țările din vestul Europei înainte de a ajunge la noi. La Timișoara, spălătoriile au fost luate cu asalt și s-au format cozi, chiar dacă fenomenul va ține cel puțin până mâine.

Meteorologii europeni spun că astfel de valuri de praf sunt fenomene obișnuite, dar cel care traversează acum Europa este impresionant prin intensitate și extindere. Imagini surprinse în țările din sudul continentului au fost postate pe rețelele de socializare și au arătat cantitatea mare de particule de praf. În unele regiuni din Spania, cerul a căpătat o nuanţă intensă de portocaliu din cauza rafalelor care au adus nisipul. Guvernul de la Madrid a anunțat că, în anumite părți ale țării, calitatea aerului e nefavorabilă, potrivit The Guardian. Fenomenul va afecta și sudul Marii Britanii.

Citit 2376 ori Ultima modificare Vineri, 18 Martie 2022 15:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.