Consumatorii trebuie să reducă risipa energetică

Consumatorii trebuie să reducă risipa energetică
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consumatorii de energie vor fi sprijiniți de la buget de la 1 aprilie, dar de anul viitor ar trebui să-şi reducă singuri facturile, prin măsuri de eficienţă energetică, a afirmat, joi, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), într-o conferinţă de profil.

"Nici nu ne putem imagina ce multă risipă există în acest moment. Am mai fost criticat pentru afirmaţia mea că energia a fost mult prea ieftină ca să existe preocupare în cadrul unor categorii de consumatori pentru măsuri de eficienţă. Iată că am ajuns în momentul în care preţul creşte de 2-3 ori în mai puţin de un an şi este posibil ca eficienţa energetică să capete cu totul altă dimensiune", a mai spus Bege. Doar prin schimbarea anumitor comportamente, prin eliminarea acestor risipe, deja putem să obţinem nişte economii de consum la facturi, pentru că orice reducere de consum se va reflecta în factură, în emisiile de CO2, în reducerea dependenţei de importuri şi în preţuri, dacă cererea scade, a arătat el.

În ceea ce priveşte măsurile de la 1 aprilie, oficialul ANRE a precizat că se conturează o decizie finală, dar mai sunt mici aspecte de discutat la nivelul Executivului.

Citit 528 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2022 21:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.