Fostul președinte Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică

Fostul președinte Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Fostul președinte Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică, a decis miercuri Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), care a menținut astfel hotărârea primei instanțe, potrivit hotnews.ro. Hotărârea este definitivă. Decizia instanței vine după ce documentele depuse în instanţă de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) au arătat că Băsescu ar fi avut un ofiţer de legătură desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, şi că ar fi dat două note informative olografe, semnate cu numele de cod ”Petrov”. Conform CNSAS, pe parcursul colaborării cu Securitatea, Traian Băsescu a furnizat informaţii prin care denunţa colegi de facultate și de serviciu pentru presupuse ”activităţi potrivnice regimului totalitar comunist”, precum intenţia de a pleca în străinătate şi relaţii cu cetăţeni străini, existente în notele informative date în 05.05.1975. Dosarul a fost înregistrat la ICCJ în iunie 2020, însă instanţa a stabilit ca procesul să înceapă în luna noiembrie 2021, respectiv cu o întârziere de aproape un an și jumătate. Traian Băsescu a fost reprezentat în proces de fostul ministru liberal al Justiţiei Valeriu Stoica.

Citit 1539 ori Ultima modificare Vineri, 25 Martie 2022 07:49

3 comentarii

 • postat de das
  Miercuri, 23 Martie 2022 19:13
  89.137.231.***
  Securistii nu au disparut si au facut in asa fel incat sa alegem dintre Basescu si Adrian Nastase la alegerile prezidentiale ! Ambii s-au dovedit nocivi pentru Romania. Apoi am avut de ales dintre Basescu si Geoana. La fel ! Si apoi am ales dintre jucatorul de golf si dancila! Mereu am avut de ales rau cu rau si de asta nu a mers nimic in tara asta. Cand in sfarsit au aparut candidati curati, noi, care nu au fost nici comunisti si nu au colaborat cu securitatea nu i-ati votat crezand in minciunile propagandei ! In turul doi trebuia sa mearga Dan Barna si Johannis sau Dan Barna si Viorica Dancila dar romanii au votat pe omul vesnic in vacanta. Acum ramaneti cu el si cu gasca lui...uleiul 8-9 lei..benzina motorina 8 lei..alimentele preturi maxime...etc
  18
  9
  Raportează
 • postat de Competentul Capabil
  Miercuri, 23 Martie 2022 16:44
  89.137.30.***
  Acum pe cine o sa hotarasca securistii sa mai votati?! Sa traiti bine!!!
  4
  14
  Raportează
 • postat de Otto
  Miercuri, 23 Martie 2022 16:38
  5.13.134.***
  Toti comandantii de nava nu navigau daca nu dadeau cu subsemnatul la Seiko!De fapt toata Romania era o tara de turnatori mai mici sau mai mari!
  8
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.