Primul Congres al AUR, fără prezența jurnaliștilor

Primul Congres al AUR, fără prezența jurnaliștilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Accesul presei a fost interzis, duminică, la Congresul AUR, iar copreședintele în funcţie George Simion și-a motivat decizia spunând că este primul congres și vrea "să iasă totul perfect". "E primul nostru congres şi vrem să iasă totul perfect. Nu cred că vă deranjează", a spus Simion, citat de Agerpres, când a fost întrebat de ce nu se permite presei accesul în sală decât după anunțarea rezultatului alegerilor.

"Niciodată AUR nu va face alianţă cu Băsescu, cu Ponta, cu Tăriceanu, cu PSD şi cu PNL. Niciodată AUR nu va face alianţă cu partidele sistemului, care au încercat să ne întindă diferite curse crezând că suntem naivi. S-au înşelat. Nu există vreo problemă şi vreo divergenţă la nivelul conducerii AUR. Îi mulţumesc colegului meu, Claudiu Târziu, pentru că împreună am reuşit să construim o forţă politică patriotică, de esenţă conservatoare, creştină şi democrată în România. Nu aveam aşa ceva, era nevoie ca aşa ceva să apară, iar eu şi Claudiu vom fi până la capăt în această luptă", a declarat George Simion, înainte de începerea congresului formaţiunii.

La rândul său, copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, consideră că triumviratul care a condus partidul până în prezent s-a dovedit "a fi câştigător", el exprimându-şi speranţa că noua conducere va conduce AUR la guvernare, în 2024. El a amintit că în 2020 AUR a intrat în Parlament cu o pondere de peste 10% şi a subliniat că partidul este, în prezent, cotat în diferite sondaje cu 21-25% dintre opţiunile intervievaţilor. "Credem că am făcut o echipă foarte bună şi am lucrat foarte bine împreună cu George Simion în copreşedinţie şi cu Sorin Lavric, preşedintele Senatului partidului. Am avut un triumvirat care s-a dovedit câştigător. Astăzi facem un pas mai departe în dezvoltarea partidului, ne împărţim mai bine atribuţiile între lideri şi cred că se va vedea un plus în tot (...) Sperăm ca noua formulă să ne aducă la guvernare în 2024", a spus Târziu.

AUR a organizat, duminică, primul Congres extraordinar pentru alegerea noii conduceri, în baza modificărilor recente ale Statutului partidului. Până acum, formaţiunea era condusă de copreşedinţii George Simion şi Claudiu Târziu, iar la Congres a fost ales un singur preşedinte. Pentru funcţia de preşedinte al AUR s-au înscris doi candidaţi - George Simion, cu moţiunea "România bogată: creştină şi democrată", şi Dănuţ Aelenei, cu moţiunea "Mai multă democraţie". Alegerea lui George Simion era o simplă formalitate, iar delegaţii la congres au confirmat acest lucru şi l-au ales pe acesta preşedinte al partidului, cu 784 de voturi, în timp ce Dănuţ Aelenei a obţinut doar 38 de voturi.

Citit 691 ori Ultima modificare Duminică, 27 Martie 2022 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.