Ambasadorul israelian, despre invazia din Ucraina și Holocaust

Ambasadorul israelian, despre invazia din Ucraina și Holocaust
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a declarat duminică, la Prima TV, citat de News.ro, că situaţia actuală din Ucraina nu poate fi comparată cu Holocaustul. "Ce s-a întâmplat în timpul Holocaustului este total diferit şi din acest motiv nu ne place când Rusia spune una despre Ucraina şi nu ne place când Ucraina spune că ce se întâmplă astăzi este încă Holocaust", a declarat diplomatul israelian.

Pe de altă parte, David Saranga a afirmat că există o legătură directă între preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi conducerea Israelului, arătând că motivele pentru această relaţie nu îl reprezintă faptul că liderul ucrainean este de origine evreiască, ci pentru că Israelul are o relaţie diplomatică foarte bună cu Ucraina. Întrebat duminică ce părere are despre pretextul denazificării invocat de Vladimir Putin pentru a justifica invazia din Ucraina, David Saranga a răspuns că nu există legătură între evenimentele curente, Al Doilea Război Mondial și Holocaust.

Acesta a arătat că în Israel doar "câteva persoane" au criticat comparaţia făcută de preşedintele Zelenski între Holocaust şi războiul din Ucraina, arătând că acesta din urmă "a vorbit din inima lui".

Citit 581 ori Ultima modificare Duminică, 27 Martie 2022 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.