Traian Băsescu a fost externat din spital. Familia lui are 60 de zile pentru a elibera vila de protocol

Traian Băsescu a fost externat din spital. Familia lui are 60 de zile pentru a elibera vila de protocol
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Vestea că fostul preşedinte Traian Băsescu ar fi ajuns la spital, după ce a fost declarat colaborator al Securității de către Înalta Curte a bulversat presa din România vineri, 25 martie 2022. Mai ales că toate informaţiile se bazau pe surse. De la probleme cu inima, infarct, accident vascular cerebral până la un atac de panică, erau ipotezele vehiculate, fostul şef de stat fiind internat fie într-un spital din Paris, fie într-unul din Bruxelles.

Potrivit HotNews. Traian Băsescu a fost externat din spitalul din Bruxelles unde fusese internat, iar anunţul a fost făcut de soţia lui, Maria Băsescu, pentru Antena 3. Asta în timp ce familia fostului președinte a început pregătirile pentru a elibera vila de protocol din strada Gogol, în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție.

”Am vorbit acum zece minute, s-a externat. Și acum încep împachetările. M-am mutat de foarte multe ori, să știți! Casa asta cred ca e a noua casă în care m-am mutat. M-am mutat de foarte multe ori. Așa că încă o mutare în plus...”, a declarat Maria Băsescu miercuri dimineață.

Pe 23 martie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis definitiv că fostul președinte Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică, dând declarații sub numele conspirativ „Petrov”. În urma deciziei definitive de colaborare cu fosta securitate, Traian Băsescu pierde următoarele drepturi: folosinţă gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar; o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75 la sută din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu; pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază.

De altfel, Traian Băsescu nu mai beneficiază nici de mașină și nici de pază din partea Serviciului de Protecție și Pază (SPP). Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că fostul președinte a pierdut aceste drepturi din ziua în care s-a pronunțat instanța supremă.

De asemenea, RA-APPS a transmis, luni, pentru HotNews.ro, că odată cu decizia instanței a încetat și contractul în baza căruia Băsescu folosea vila din strada Gogol, iar acesta are termen de 60 de zile pentru a părăsi locuința.

Citit 2396 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Aprilie 2022 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.