S-a stabilit oficial - Luni seara, Zelenski se va adresa Parlamentului Românei

S-a stabilit oficial - Luni seara, Zelenski se va adresa Parlamentului Românei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Preşedinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, deputatul Pavel Popescu, a anunțat că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa Parlamentului luni seara.

Pavel Popescu a arătat că a avut, joi, o întrevedere cu o delegaţie ucraineană, formată din reprezentanţi speciali ai preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, cât şi membri ai corpului diplomatic ucrainean - Oleksandr Bankov, secretar de stat al MAE al Ucrainei, Yliia Hryshyna, deputat al Radei Supreme a Ucrainei, Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România şi Petro Stoian, secretar II al Ambasadei Ucrainei în România.

"Am reiterat în cadrul întâlnirii solidaritatea faţă de bravul popor ucrainean, cât şi susţinerea totală şi necondiţionată a independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei în graniţele recunoscute la nivel internaţional.

Suntem în continuare fermi cu privire la sprijinirea tuturor sancţiunilor impuse Rusiei de către comunitatea internaţională şi ne-am exprimat dorinţa de a fi mai proactivi pe câteva teme concrete.

Partea ucraineană ne-a transmis salutul şi mulţumirile preşedintelui Zelenski. Totodată, delegaţia şi-a exprimat recunoştinţa cu privire la asistenţa umanitară venită din partea României cât şi pentru demersurile aflate în desfăşurare, menite să sprijine mai concret poporul ucrainean în apărarea ţării şi a valorilor democratice.

Lupta ucrainenilor nu este doar a lor. Este o luptă pentru libertate şi pentru toate statele şi popoarele care iubesc pacea. Aşteptăm cu nerăbdare intervenţia preşedintelui Zelenski, care se va adresa Parlamentul României luni seara, săptămâna viitoare", a scris Pavel Popescu, pe Facebook.

Citit 1465 ori Ultima modificare Vineri, 01 Aprilie 2022 14:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.