Profituri în scădere pentru fermierii români

Profituri în scădere pentru fermierii români
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fermierii României sunt, la rândul lor, consumatori şi sunt loviţi de exact aceeaşi situaţie a scumpirilor, având de plătit facturi în creștere, însă nu ei sunt vinovaţi de scumpiri, a declarat miercuri Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor.

"Dacă vorbim de zone din industria alimentară unde avem 70% din producţie din afara ţării, este clar că banii pe care românii îi plătesc mai mult se duc în afara ţării. Dacă vorbim de sectoare de activitate în care avem şi producţie internă care se regăseşte pe masa românilor, banii respectivi care sunt smulşi la propriu din portofelele fiecărui român nu rămân la fermieri. Ei se duc mai departe pentru plata facturilor la energie, la gaz, la combustibili, îngrăşăminte şi aşa mai departe”, a spus Vlad Macovei.

El a afirmat că îngrăşămintele s-au scumpit cu 400% în decursul unui an. Mai mult, Macovei a precizat că fermierii români sunt la un nivel mai scăzut de profitabilitate decât anul trecut, deşi preţul mărfii pe care o vând a crescut și a dat un exemplu: la poarta fabricii preţul laptelui este de 3,5 - 4 lei, iar pe rafturile magazinelor ajunge la 7 lei. Fermierul ia, în cel mai bun caz, 1,5 lei.

Citit 542 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Martie 2022 21:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.