UPDATE Elena Udrea va executa şase ani de închisoare. Politiciana a fugit din ţară, dar a fost găsită

UPDATE Elena Udrea va executa şase ani de închisoare. Politiciana a fugit din ţară, dar a fost găsită
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

UPDATE, ora 18,50. Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Udrea ar fi fost prinsă la Kulata, aproape de granița cu Grecia.

UPDATE ora 17.00 Elena Udrea ar fi plecat din țară, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Ea ar fi părăsit România cu mașina, prin Vama Giurgiu. Pentru că nu s-a predat, așa cum este procedura, Poliția a mers la locuința politicienei pentru a pune în executare mandatul, însă aceasta nu a fost găsită acasă. În consecinţă, Elena Udrea a fost dată în urmărire națională.


Elena Udrea trebuie să execute şase ani de închisoare, în dosarul "Gala Bute", decizia fiind definitivă.

Condamnată de instanța supremă, în iunie 2018, la şase ani de închisoare, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, Elena Udrea trebuie să execute pedeapsa, a decis, joi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins contestația în anulare formulată de fostul ministru.

În dosarul în care a fost condamnată, Elena Udrea a introdus până acum două căi extraordinare de atac, profitând de o decizie a Curții Constituționale. În momentul de faţă, nu mai există nicio cale de atac, astfel că fostul ministru va trebui să execute pedeapsa.

În momentul pronunțării deciziei din 2018, Udrea se afla în Costa Rica, unde ceruse azil. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica și apoi încarcerată. A fost eliberată în decembrie 2018 şi a revenit în România în iulie 2019.

Fostul ministru trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 de lei, cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism, şi să achite 900.000 de euro către doi martori. În plus, instanţa a dispus confiscarea de la Udrea a sumei de 991.443 de lei.

Citit 3429 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.