Românii sunt îngrijorați de prețurile la energie

Românii sunt îngrijorați de prețurile la energie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Jumătate dintre români consideră că situaţia lor financiară din acest an s-a înrăutăţit faţă de anul trecut, iar 43% estimează că o vor duce mai rău în perioada următoare, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank, în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

La întrebarea cum apreciază situaţia lor financiară în 2022 faţă de anul trecut, 49,4% din respondenţi afirmă că aceasta s-a înrăutăţit, 41,5% apreciază că situaţia lor financiară a rămas la fel şi doar 9,1% consideră că s-a îmbunătăţit.

În ceea ce priveşte perioada următoare, 42,3% cred că o vor duce mai rău în viitor şi doar 28,3% se aşteaptă ca situaţia lor financiară să se îmbunătăţească, iar 29,3% nu preconizează că vor apărea modificări.

Principalul motiv de îngrijorare pentru perioada următoare îl reprezintă creşterea preţurilor la energie pentru 24,7% dintre respondenţi, de trei ori mai mulţi decât cei care sunt preocupaţi că şi-ar putea pierde locul de muncă. În topul motivelor de îngrijorare se află şi riscul extinderii conflictului din Ucraina (19,8%), dar şi riscuri la adresa sănătăţii în contextul pandemiei (16,3%). Creşterea inflaţiei şi impactul asupra veniturilor şi economiilor îi îngrijorează pe 13,2% dintre respondenţi, iar o potenţială penurie de alimente pe 12,5% dintre ei.

Citit 676 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2022 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.