”Economia românească va funcționa”

”Economia românească va funcționa”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul gălățean al Economiei, Florin Spătaru, a susţinut, vineri, întrebat la Alba Iulia dacă urmează o criză economică în ţară, că economia românească va funcţiona.

"Într-adevăr, criza geopolitică pe care o parcurgem ar putea duce la o reducere a creşterii economice. (...) E adevărat, avem o criză energetică, avem o criză a aprovizionării cu materii prime şi componente, dar companiile funcţionează în acest moment. (...) Economia românească va funcţiona. De asemenea, avem aceste pachete de susţinere a economiei româneşti. Suntem în contact direct cu toate sectoarele economice, pentru a vedea cum putem să asigurăm continuarea activităţii. Va exista o scădere a producţiei economice generate atât de cerere, cât şi de criza lanţurilor de aprovizionare - nu numai în România - dar pe care noi încercăm să o limităm cu aceste pachete şi cu aceste măsuri de sprijin. În pachetele de sprijin pe care PSD-ul le promovează, avem măsuri pentru economia românească", a declarat ministrul.

Întrebat, de asemenea, dacă ar putea fi luată în calcul o posibilă stopare a exporturilor de cereale, Florin Spătaru a răspuns că România are resursele "necesare" de cereale pentru a nu bloca exporturile.

Citit 516 ori Ultima modificare Vineri, 08 Aprilie 2022 20:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.