Realități nedorite din mediul rural

Realități nedorite din mediul rural
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Corupția în zona dezvoltării rurale din țara noastră a fost și este cea mai răspândită. Banii care vin de la centru sunt nota de plată a guvernelor pentru serviciile electorale pe care le prestează primarii din localitățile rurale, arată o analiză Deutsche Welle, preluată de G4Media.ro.

Totodată, România este din ce în ce mai dependentă de importuri, mai exact 70% din alimentele de bază. Deși avem o producție agricolă bună la nivel european, la porumb boabe şi floarea-soarelui, România situându-se anul trecut pe primul loc în UE, atât la suprafaţa cultivată, cât şi la producţia realizată, fermierii români, dar mai ales micii producători se lovesc, de trei decenii, de lipsa fabricilor de procesare. Așa se face că exportăm grâu și importăm aluat congelat, exportăm carne și importăm produse de carmangerie, exportăm lapte și importăm produse lactate.

În România aproape jumătate din populație locuiește la țară, iar peste 30% dintre micii producători trăiesc la limita sărăciei, realitate ce se răsfrânge și asupra copiilor. Abandonul școlar în mediul rural ajunge la 40% după finalizarea clasei a VIII-a, în timp ce rata de promovare a examenului de bacalaureat este în medie de 25%.

Citit 849 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2022 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.