Granturi de 300 de milioane de euro

Granturi de 300 de milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul a aprobat, vineri, 6 mai, acordarea de granturi în valoare 300 milioane de euro, pentru patru domenii din economia României, respectiv industria alimentară, acvacultura, piscicultura şi agricultura, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern, scrie Agerpres.

"Una dintre cele mai importante decizii, şi aşteptate în acelaşi timp, care face parte din pachetul de măsuri economico-sociale "Sprijin pentru România" este cea referitoare la acordarea de granturi pentru capital de lucru pentru patru domenii mari din economia românească", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, granturile sunt dezvoltate pe două măsuri. Conform primei măsuri, de microgranturi, o sumă 5.000 de euro urmează a fi acordată pentru microîntreprinderi, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale care desfăşoară activitate în cele patru domenii menţionate. Bugetul total aferent acestei măsuri este de 50 de milioane de euro şi se estimează un număr de peste 10.000 de beneficiari.

A doua măsură este reprezentantă de granturile pentru capital de lucru, cu un buget de 250 de milioane de euro. Se vor acorda granturi în valoare de 15 la sută din cifra de afaceri pentru întreprinderile mici şi pentru întreprinderile mijlocii, dar nu mai mult de 120.000 de euro. Numărul estimat de beneficiari este 10.000.

Citit 738 ori Ultima modificare Vineri, 06 Mai 2022 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.