Tudor Chirilă: ”Klaus Iohannis nu și-a dorit o justiție mai puternică”

Tudor Chirilă: ”Klaus Iohannis nu și-a dorit o justiție mai puternică”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Artistul Tudor Chirilă l-a acuzat într-un interviu, la Prima TV, pe preşedintele Klaus Iohannis că a ajuns la putere pe un discurs anti-PSD şi a dat speranţe oamenilor, dar el nu şi-a dorit o justiţie mai puternică, ci conservarea puterii în mâinile unei oligarhii care “a căpuşat ţara asta de 32 de ani”, transmite News.ro.
„Pare că este o înţelegere subterană continuă, perpetuă, în care vinovaţii se schimbă. Vinovaţii sunt cei care nu fac ceea ce ar trebui să facă când sunt în situaţia de a face ceva”, a mai spus Chirilă.
“Urcându-se la putere pe un discurs anti-PSD, foarte agresiv aşa, anti-PSD, mergând acolo în ziua cu Ordonanţa 13 să prezideze şedinţa Guvernului, a dat speranţe oamenilor şi a minţit oamenii că şi-ar dori altceva. De fapt, el nu şi-a dorit o justiţie mai puternică, s-a văzut asta în numirile pe care le-a făcut, de fapt, nu şi-a dorit desfiinţarea SIIJ-ului”, a explicat Tudor Chirilă.
El a precizat că această căpuşare a statului este posibilă şi cu acordul celor care tac, care sunt confortabili cu o sinecură la stat.
“Această reţea de participanţi la căpuşarea statului este mult mai mare pentru că ai vârful piramidei, dar baza piramidei este ţinută de cei care tac, de cei care sunt confortabili cu o sinecură la stat, de cei care plimbă hârtii prin administraţiile locale fără să aibă niciun ţel…, de cei care încarcă aparatul bugetar fără, de fapt, să contribuie cu nimic la mersul şi la dezvoltarea României. De fapt, România este ţinută în frâu în administraţie prin incompetenţă, prin faptul că ai nevoie de yes-meni ca să poţi să plimbi şi să poţi să creezi traseu pentru şpagă, traseu pentru beneficii, traseu pentru combinaţii şi aşa mai departe”, a transmis Tudor Chirilă.
Întrebat dacă regretă că l-a votat pe Klaus Iohannis, actorul a răspuns: “Nu aveam de ales, ce regret să am? Nu aveam de ales atunci. Nu am regrete. Regret că-i ticălos. Nu e un cuvânt tare. Am spus-o şi pe Facebook, e un cuvânt pe care mi-l asum. N-am ştiut chestia asta. Probabil că înapoi în timp e posibil să dau acelaşi vot. Nu pot să cred că madam Dăncilă era altceva, sau Victor Ponta. Bine, Victor Ponta avea şi alte probleme, accese de Mao Zedong”.

Citit 295 ori Ultima modificare Duminică, 15 Mai 2022 16:55

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.