Calea către independență energetică

Calea către independență energetică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a acordat miercuri operatorilor economici Black Sea Oil&Gas, Gaz Plus Dacia şi Petro Ventures Resources licenţa pentru desfăşurarea activităţii de operare a conductelor de alimentare din amonte aferente activităţii de producţie a gazelor naturale pentru perimetrele Pelican şi Midia din Marea Neagră.

Conform unui comunicat al ANRE, începerea producţiei de gaze naturale din Proiectul "Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD) - Conductă de alimentare din amonte - Segment terestru" este programată pentru a doua jumătate a lunii iunie. Capacitatea de producţie estimată a proiectului va fi de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al României.

În contextul actual, gazele naturale extrase din Marea Neagră care urmează să intre în sistemul naţional de transport reprezintă şansa României de a deveni independentă energetic. În plus, între 10.000 şi 12.000 de MW capacităţi noi pot fi aduse până în 2030 în sistemul energetic naţional, însă dacă aceste capacităţi nu sunt dublate de stocare, riscul instabilităţii în sector va fi foarte mare, a afirmat Dumitru Chiriţă, preşedintele ANRE.

Citit 624 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iunie 2022 20:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.