Un nou contract semnat pentru Autostrada Moldovei

Un nou contract semnat pentru Autostrada Moldovei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un nou contract pentru construcţia Autostrăzii Ploieşti - Buzău, respectiv, pentru lotul 1 (Dumbrava - Mizil), a fost semnat joi, acesta fiind al doilea contract semnat, în decurs de 10 zile, din totalul de 13 pentru A7, a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Acesta a participat, alături de premierul Nicolae Ciucă, la semnarea contractului între Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi compania Pizzarotti pentru execuţia Lotului 1 al Autostrăzii Ploieşti-Buzău, din A7.

El a precizat că în cazul contractului semnat joi este vorba de 21 de kilometri de autostradă şi de un termen de execuţie de 20 de luni. "În cazul contractului de faţă vorbim de aproximativ 1,5 miliarde lei fără TVA, de 21 de kilometri de autostradă şi de un termen de execuţie de 20 de luni. Aşa că mă aştept, cât mai rapid, ca cei care au câştigat să înceapă să lucreze efectiv în teren. Acelaşi lucru l-am transmis şi săptămâna trecută la Buzău, avem un contract pe FIDIC roşu, adică şi SF-ul, şi proiectul sunt făcute, astfel încât urmează doar partea de execuţie", a adăugat şeful de la Transporturi.

În final, Grindeanu a transmis succes, dar şi o atenţionare constructorului. Ministrul Transporturilor a precizat, pe Facebook, că valoarea contractului, finanţat prin PNRR, este de 1,468 miliarde de lei fără TVA, iar proiectul include construcţia a 14 poduri şi a unui pasaj în lungime de 550 metri.

Autostrada Moldovei A7 va avea în total aproape 440 de kilometri, de la Ploieşti până la Siret, la graniţa cu Ucraina.

Citit 861 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 02:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.