Nicuşor Dan: „Administrația politică e pe termen lung”

Nicuşor Dan: „Administrația politică e pe termen lung”
Nicuşor Dan mai vrea un mandat la Primăria Capitalei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că vrea al doilea mandat, pentru că administraţia publică se face "pe termen lung", iar Bucureştiul este un oraş în care "nu s-au făcut lucruri structurale ani de zile şi e nevoie de continuitate", transmite news.ro, care citează emisiunea Insider Politic, de la Prima TV.

Nicuşor Dan se descrie drept un "primar independent, care are o relaţie foarte bună cu o majoritate formată din USR, PNL şi PMP".

"Până în 2024 mai trebuie să facem multe din lucrurile de care am vorbit: metroul de suprafaţă în zona de nord ar fi un lucru foarte important, pentru care o să ieşim foarte curând în achiziţie pentru peroane, după ce am făcut studiu de prefezabilitate. (…) Deci sunt foarte multe lucruri pe care să le facem până în 2024 şi atunci evident că feedbackul pe care ni-l vor da bucureştenii va fi foarte important în decizia fiecăruia dintre noi. Evident că îmi doresc să continui, pentru că administraţia publică e pe termen lung. Am terminat discuţiile în mai 2021 şi primul tramvai din cele 100 a venit în iulie 2022. Deci, administraţia publică e pe termen lung, Bucureştiul este un oraş în care nu s-au făcut lucruri structurale ani de zile şi atunci e nevoie de continuitate", a afirmat Nicuşor Dan, duminică, în emisiunea Insider Politic. "Bineînţeles că dacă ne uităm la poza de moment şi mai ales la aşteptările pe care bucureştenii le-au avut, lucrurile pot să pară cumva întârziate", admite Nicuşor Dan.

Întrebat dacă, în virtutea colaborării de la guvernare, se aşteaptă ca PNL să o susţină pe Gabriela Firea la viitoarele alegeri locale pentru funcţia de primar general, Nicuşor Dan a spus: "Este o discuţie dacă Gabriela Firea va fi susţinută de PSD. Eu nu am văzut la această doamnă decât - i-am şi spus la un moment dat <<doamna voucher>> - că n-a ştiut decât să dea vouchere pentru diferite categorii de cetăţeni, n-am văzut un alt tip de politică şi cred că Bucureştiul are nevoie totuşi de o direcţie structurală care să rezolve, să răspundă la marile probleme pe care oraşul le are. Şi nu cred că Gabriela Firea are capacitatea de a răspunde la asta", a declarat Nicuşor Dan, la Prima TV.

În ceea ce priveşte susţinerea pe care la un moment dat a exprimat-o pentru PNL, edilul Capitalei a explicat că în momentul în care a exprimat acea opinie "era corectă", el subliniind că în prezent este un primar independent, care încearcă să aibă o relaţie foarte bună cu fiecare dintre partidele care îl susţin.

Citit 628 ori Ultima modificare Duminică, 19 Iunie 2022 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.