Gestionare defectuoasă a deșeurilor în marile orașe

Gestionare defectuoasă a deșeurilor în marile orașe
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a subliniat miercuri că nu există suficientă implicare nici măcar la nivelul municipalităţilor în gestionarea deşeurilor, precizare făcută la lansarea Raportului naţional de diagnoză privind calitatea serviciilor publice municipale.

"Semnalele trase de acest raport sunt unele dintre ele foarte crunte, surprind un adevăr pe care noi l-am spus de mai multe ori - că nu există suficientă implicare nici măcar la nivelul municipalităţilor în problema gestionării deşeurilor. Nu cred că nu se poate. Nu cred că tot timpul putem da vina pe alţii. Nu cred că putem să pasăm responsabilitatea de fiecare dată şi acest clasament arată că sunt municipalităţi care se implică şi au rezultate", a spus Barna Tanczos.

El a atras atenţia că ghenele trebuie desfiinţate şi că primăriile trebuie să se implice în acest demers.

Barna Tanczos a mai spus că are în vedere recomandările din raportul lansat miercuri şi că multe dintre ele sunt deja în implementare - de exemplu, finanţarea sistemelor de colectare a deşeurilor voluminoase, care e prevăzută în PNRR și a subliniat că România are nevoie de asemenea finanţări.

Citit 549 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iunie 2022 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.