Șofer arestat pentru trafic de migranți

Șofer arestat pentru trafic de migranți
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat, la intrarea în ţară, într-un microbuz condus de un cetăţean român, cincisprezece cetăţeni sirieni, care încercau să treacă ilegal frontiera în ţara noastră şi intenţionau să ajungă în Olanda şi Germania.
"La data de 23 iunie, în jurul orei 23,45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, în calitate de şofer al unui microbuz, un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani. În urma verificărilor efectuate asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat că în spaţiul destinat mărfii sunt făcute modificări la un perete al acestui compartiment. Astfel, au fost descoperite, în peretele dublat, cincisprezece persoane de sex masculin", informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, într-un comunicat remis presei.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv, de trafic de migranţi în formă agravantă pentru conducătorul mijlocului de transport, acesta fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.
În baza Acordului de readmisie româno-bulgar, cei 15 cetăţeni de origine siriană au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră din Republica Bulgaria pentru continuarea cercetărilor.

Citit 455 ori Ultima modificare Duminică, 26 Iunie 2022 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.