România vrea mașini electrice începând cu 2040

România vrea mașini electrice începând cu 2040
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comisia Europeană anunța în iulie 2021 planul prin care propunea ca, începând cu anul 2035, să nu mai fie vândute mașini noi pe benzină sau diesel, ci doar mașini electrice. Acest plan a stârnit îngrijorare în mai multe țări, iar cinci state, printre care și România, vor ca interzicerea totală să intre în vigoare din 2040, scrie Reuters.
Italia, Portugalia, Slovacia, România și Bulgaria sunt țările care vor ca în 2035 să se mai vândă încă mașini noi pe motorină și benzină, iar interzicerea totală să intre în vigoare în 2040. Pentru 2035, cele cinci țări propun o reducere cu 90% a emisiilor medii de CO2.
Miniștrii de resort trebuie să cadă de acord asupra planului zilele următoare, iar legea trebuie să fie negociată apoi pentru varianta finală în Parlamentul European, care a susținut-o într-un vot, la începutul acestei luni.
Documentul emis de oficiali din cele cinci țări vorbește despre "perioade de tranziție adecvate" și despre nevoia de a extinde infrastructura de încărcare.
Ținta 2035 a stârnit multă opoziție și, cel mai recent, ministrul german de Finanțe s-a exprimat împotriva ei, iar opinia lui contează, fiindcă vorbim despre cea mai mare piață din UE.

Citit 535 ori Ultima modificare Luni, 27 Iunie 2022 18:50

1 comentariu

 • postat de Gelu
  Marți, 28 Iunie 2022 13:02
  5.13.134.***
  România prin cine a cerut acezt lucru??? Prin samsarii și prin c0călarii ei care aduc în țara noastră toate rablele, vechiturile afunate de prin colțurile Lumii, afacere mizerabilă foarte profitabilă pentru ei...!??? Prin acei așa-ziși "reprezentanți" a cerut Românica??? Ea Românica, fiind miezul din d0 doașcă, buricul Universului???

  Haideți bre ce draq, că Românica e invadată/căpușată de "cazane nemțești" ale unor bătrânici străineze, "cazane nemțești" vândute/date samsarilor/șmecherilor/șmenarilor, "cazane nemțești" aduse-n Românica pentru profitul lor al șme narilor, iar Românica s-o umplut de poluarea lor... Iar apoi noi românacii ne plângem de sănătatea noadtră, a copiilor, a familiilor din cauza aerului tot mai "poloat".

  "opinie politică"


  P.S.: Hotărâți-vă, ca nație/popor ce vrem pentru noi toți??? Sănătate sau vrem doar, manipvlați fiind, să umplem buzunarele samsarilor, șmecherilor, șmenarilor care fac afaceri și profită de pe urma aducerii/importurilor de rable/vecgituri, în țărișoara noastră Românica.

  "opinie politică"
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.