Adrian Chesnoiu a fost pus sub urmărire penală

Adrian Chesnoiu a fost pus sub urmărire penală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, a fost pus, luni, sub urmărire penală de procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzat de instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi abuz în serviciu.

Procurorii arată că, în perioada 9 februarie - 11 aprilie, Chesnoiu, în calitate de ministru, ar fi determinat o persoană din subordine, membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi în direcţii agricole judeţene.

"Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidaţi <<agreaţi>>, dintre care, în urma susţinerii probelor scrise şi orale, trei au promovat concursurile respective", precizează anchetatorii. La intrarea în sediul DNA Timiș, Chesnoiu a declarat: "V-am spus că nu fac nicio declarație, decât la finalizarea… Când se va finaliza totul, v-am spus că eu nu sunt adeptul unei justiții televizate, că așa e normalitatea. M-am pus la dispoziția procurorilor, la final o să facem declarații".

Citit 998 ori Ultima modificare Luni, 11 Iulie 2022 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.