Investițiile cu management nipon, discutate de premier cu ambasadorul Japoniei

Investițiile cu management nipon, discutate de premier cu ambasadorul Japoniei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Podul peste Dunăre de la Brăila și Magistrala de metrou M6, care au management nipon, au fost pe agenda discuției de luni dintre premierul Nicolae Ciucă și ambasadorul Japoniei, Hiroshi Ueda.

În cadrul dialogului, au fost abordate temele fundamentale ale relațiilor bilaterale. Partea japoneză a subliniat importanța actualizării viitorului cadru de Parteneriat Strategic româno-nipon, în contextul invaziei ruse în Ucraina și având în vedere interesul direct al Japoniei pentru situația din regiune, al implicării sale în susținerea ajutorului umanitar pentru Ucraina și statele vecine, cu precădere România și Polonia. Ambasadorul Hiroshi Ueda a menționat că Japonia este profund implicată în evoluțiile actuale de securitate și urmărește cu atenție evoluția războiului Rusiei în Ucraina, fiind interesată de consolidarea relațiilor între statele euro-atlantice.

În privința proiectelor bilaterale, au fost trecute în revistă obiective precum construcția podului de la Brăila peste Dunăre - care va fi finalizat până la sfârșitul anului - sau Magistrala de metrou M6 Gara de Nord - Otopeni, ce va fi începută cât de curând, cu management japonez.

O altă temă de interes comun este legată de proiectul SMR-urilor dezvoltate în România de compania americană NuScale, ale căror reactoare de mici dimensiuni reprezintă o soluție eficientă și sigură.

Citit 582 ori Ultima modificare Luni, 18 Iulie 2022 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.