Primele clase de liceu înființate într-o universitate

Primele clase de liceu înființate într-o universitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) a aprobat înființarea, în cadrul Colegiului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) "George Emil Palade" din Târgu Mureș, a două clase de învățământ liceal cu profil real: Științele naturii (bilingv limba engleză) și Matematică-informatică (bilingv limba engleză). Cele două clase vor avea 28 de locuri fiecare, anunță Agenția de presă Rador.

Rectorul UMFST, dr. Leonard Azamfirei, a arătat că acesta este primul liceu înființat într-o universitate din România. "Intenția noastră este să avem studenți cât mai bine pregătiți încă de pe băncile liceului. Universitatea are capacitatea instituțională, resursa umană, infrastructura necesară ca să ofere programe de liceu potrivite și, bineînțeles, acest liceu să fie o pepinieră pentru viitorii studenți de la universitate. Am decis ca în această etapă să avem două domenii mari, pentru că cele două domenii reprezintă, de fapt, cele două filiere masive ale universității", susține Leonard Azamfirei.

Colegiul își va începe activitatea cu clasa a IX-a în anul școlar 2023/2024 și, în funcție de interesul comunității pentru noua unitate de învățământ, există posibilitatea extinderii, prin înființarea unor noi clase și specializări.

Citit 985 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2022 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.