Metrorex ar trebui să ajungă la Primăria Generală a Capitalei

Metrorex ar trebui să ajungă la Primăria Generală a Capitalei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni că s-a săturat ca disconfortul pe care îl au bucureştenii la metrou să fie folosit ca un mijloc de presiune asupra Guvernului, pentru a astupa anumite găuri de la Metrorex. "Soluţia este totuşi într-un final, şi lucrul acesta, aşa cum bine ştiţi, se va întâmpla în acest semestru, până la sfârşitul anului, ca acolo să existe un plan foarte bine pus la punct legat de management, de cum vor arăta toţi indicatorii economici, fiindcă bugetul statului nu poate să vină de fiecare dată să acopere minusul pe care Metrorexul îl are", a precizat Grindeanu.

El a subliniat că situaţia de la metrou este cauzată de contractul de mentenanţă, care nu a fost plătit, reînnoit pe 15 ani. Ministrul susţine că tot timpul au existat întârzieri la plată, dar asta nu înseamnă că Metrorex nu ar trebui să respecte termenii contractului.

Şeful de la Transporturi a transmis că este deschis pentru o discuţie cu Primăria Generală, astfel încât transportul public în Capitală să fie în gestiunea Municipiului Bucureşti. Acesta a afirmat că nu i se pare corect ca un moldovean să plătească pentru așa ceva.

"Nu mă voi opri şi nu dau înapoi. Colegii mei o să vă dea calendarul. Nu doar pentru cele cinci companii: CNAIR, CNIR, CFR Infrastructură, CFR Călători, Metrorex, ci şi pentru toate celelalte (...) aştept de la viitorul Consiliu de Administraţie şi de la viitorul director general, care îşi va prezenta planul de management în Consiliul de Administraţie selectat pe 109, ca aceste practici legate de sumele de bani care se tot aşteaptă de la bugetul statului să se diminueze şi să se elimine în timp", a subliniat Sorin Grindeanu.

Citit 436 ori Ultima modificare Luni, 01 August 2022 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.