USR a lansat site-ul zerotaxe.ro

USR a lansat site-ul zerotaxe.ro
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Uniunea Salvaţi România (USR) a anunţat, marţi, lansarea unui site dedicat măsurii de reducere a taxării salariilor, www.zerotaxe.ro, acuzând faptul că, în loc să crească taxele, Guvernul ar trebui să le scadă pentru a-i ajuta pe români să treacă prin criză, potrivit unui comunicat al USR. "Decizia Guvernului Ciucă de a creşte taxele de la 1 august va nenoroci sute de mii de români. 60% din IMM-urile din România anunţă deja că vor face concedieri ca urmare a creşterii taxelor. Dacă ar fi vrut să ajute românii, Guvernul PSD-PNL ar fi trebuit tocmai să reducă taxele, nu să le crească, sărăcind românii şi mai mult", se arată în comunicat.
USR prezintă şi un exemplu legat de cât de mult ia statul român şi cât de mult din munca unui român i-ar rămâne dacă impozitarea ar fi redusă.
"În prezent, la un salariu de 1.000 de euro brut pe lună, după ce statul ia taxele, un angajat rămâne cu 2.887 de lei în mână. Dacă s-ar aplica reducerea impozitării prin scutirea salariului minim, angajatul ar rămâne în buzunar cu un salariu net cu 1.000 de lei mai mare", se explică în comunicat.
Deputatul USR Cristina Prună, citată în comunicat, opinează că acum ar fi cel mai bun moment de scădere a taxelor, iar vicepreşedintele USR Claudiu Năsui afirmă că "taxele mari pe muncă nu sunt o fatalitate pentru România".
Ca o concluzie, USR reafirmă că "Zero Taxe pe Salariul Minim" este singura soluţie care poate să scoată milioane de români din sărăcie, să oprească exodul românilor în alte ţări şi să pună România pe o traiectorie de creştere reală, prin muncă bine plătită.

Citit 340 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.