În județul Timiș nu există urși

În județul Timiș nu există urși
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nu sunt urși în Banat, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care este dispus să-și dea demisia dacă aceste animale se găsesc în județul Timiș, pe traseul lotului de autostradă care lipsește între Lugoj și Deva. Invitat marți la EuroNews, ministrul Sorin Grindeanu a contestat necesitatea ecoductelor pentru carnivore mari, așa cum a cerut Comisia Europeană, atunci când a acceptat finanțarea. Proiectul de aproape 2,5 miliarde de lei este practic "în afara PNRR", termenele pentru autostrada de 10 kilometri, din care doi kilometri tuneluri cu galerie dublă, fiind de minimum 47 de luni pentru proiectare și execuție, desemnarea constructorilor fiind estimată pentru septembrie, însă semnarea contractului depinde de eventualele contestații.

"Ne aflăm în situația în care 14 kilometri lipsesc la limita dintre județele Hunedoara și Timiș. E un proiect care prevede pasaje, ecoducte pentru urși. Eu fiind din Timiș… nu există urși. Dacă în ultimii 100 de ani s-au găsit urși în Banat, eu îmi dau demisia", a precizat Grindeanu.

Șase constructori din România, Grecia și Turcia au depus oferte la licitația pentru proiectarea și execuția lotului de autostradă lipsă dintre Lugoj și Deva.

Citit 705 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.